Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Blog

Blog

Vask i nødder - naturlig bæredygtig sæbe
Hvad er vaskenødder?

  Vaskenødder - også kaldet sæbenødder - har et naturligt indhold af saponiner der gør dem velegnede til alt fra tøjvask, rengøring og personlig pleje.  Vaskenødder er i særdeleshed blevet et populært alternativ til almindeligt vaskemiddel. Det er både bæredygtigt, kemikaliefrit, og drøjt i brug. I stedet for vaskemiddel kommes 3-4 vaskenødder i en bomuldspose og tøjet vaskes som normalt. Det er helt duftfrit, men hvis du ønsker at dit tøj dufter lidt kan du tilsætte et par dråber æterisk olie. Du kan også bruge vaskenødder til at lave din helt egen shampoo:

DIY shampoo:

  • Kog 2 vaskenødder i 2,5 dl vand i 30 minutter. De kan med fordel knuses midtvejs i kogningen eller blendes for at frigive mere saponin. Væsken der er tilbage er flydende vaskenødder og danner basen for din shampoo.
  • Fortynd væsken for at bruge det som shampoo; bland en spiseskefuld sæbe i ½ dl vand. Sæben skummer ikke op som en konventionel shampoo. Massér den ud i håret og i hovedbunden og lad den virke i et par minutter. Skyl håret grundigt.  
  Vaskenødder kan købes i Helsemins butikker eller på vores webshop

Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×