Måske har du hørt om “Golden Milk”? - som navnet antyder er der tale om den smukkeste gule latte-agtige drik. Den gule farve er gurkemeje, og derudover indeholder drikken varmende ingefær, vanilje og kardemomme, cremet kokosmælk mm. En perfekt drik til kolde fingre.
Opskrift:
Portion: 2 STORE GLAS Estimeret tid: 15 MINUTTER
Du skal bruge:
20-25 g ingefær, skrællet vægt
10 g gurkemeje, skrællet vægt
1 usprøjtet citron
2 dl vand
2 dl kokosmælk
2 dl usødet mandelmælk
3 kværn sort peber
½ tsk vaniljepulver
1 tsk stødt kardemomme
1 nip himalayasalt
½-1 spsk koldslynget honning
Sådan gør du:
Skræl ingefær og gurkemeje. Skyl citronen og fint riv citronskallen ned i en blender. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen honningen, og blend et minuts tid.Varm drikken op næsten til kogepunktet, lad den afkøle til ca. 42 °C, rør honningen ud i den, og nyd den med det samme.Hvis du ikke har tålmodighed til at vente med at røre honning i, eller ikke går så højt op i sundhedsegenskaberne i honningen, så blend den bare med i første omgang, og varm det hele op sammen.Kokosmælken har i mange år været udskældt for sit høje indhold af mættet fedt, somforskerne frygtede kunne forårsage åreforkalkning. Frygten har dog vist sig at værefuldstændig ubegrundet, og i dag ved vi, at det mættede fedt i kokosmælken er af en type,som er harmløs for kredsløbet. I velafstemte mængder, der tager hensyn til mælkens højekalorieindhold, må du derfor hjertens gerne anvende kokosmælk i din madlavning.Opskriften er venligst udlånt fra Muusman, fra bogen Ingefær af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese.