Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Vegansk til højtider og fest af Ditte Gad Olsen. Denne smagfulde rødkål får sin karakter fra alle krydderierne, der giver den lidt mere eksotiske toner - uden at det bliver for meget. Et skønt supplement til Tofurkey, som du kan se i dette blogindlæg Rødkålen kan sagtens laves et par dage før og blot varmes op inden servering. Holdbarheden er 2-3 dage på køl.
4-6 PERSONER
½ kg rødkål – fintsnittet 2 kanelstænger 1 tsk nelliker 10 g ingefær – tykke skiver 3 stjerneanis 2 dl solbærsaft ½ dl vand 4 spsk æblecidereddikeKom alle ingredienserne i en 2 liters gryde. Giv det et opkog og lad det simre i 35-40 minutter – eller til rødkålen har nået den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber og fjern evt. krydderierne før servering.