2 personer 20 minutter
Pandekager:
- 4 dl hvedemel
- 1 spsk maizena
- 2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk birkes
- 2½ dl kokosmælk fra dåse
- ½ dl aquafaba
- 3 spsk ahornsirup
- 3 spsk smeltet plantebaseret smør
- 2 spsk citronsaft
- skallen fra 1 citron, revet
- olie til stegning
Topping:
- ½ dåse kokosmælk, den fede del
- 1 spsk ahornsirup
- revet citronskal
- birkes
Bland i en stor skål alle de tørre ingredienser. Bland i en anden skål alle de våde. Hæld den tørre blanding i den våde og pisk med et piskeris til der ikke er flere klumper. Varm en pande og pensl med lidt olie eller smeltet plantebaseret smør. Lav hver pandekage ved at komme et par spiseskefulde dej på panden. Skru ned på lavere blus. Lad pandekagerne stege i 4 minutter på den ene side, vend derefter forsigtigt og bag dem i yderligere 2 minutter på anden side. Gentag processen, indtil der ikke er mere dej tilbage. Tag en dåse kokosmælk og vær opmærksom på ikke at ryste den. Åbn dåsen og skrab den fede creme ud, der ligger i toppen. Kom den over i en skål og pisk den med en elpisker. Tilføj lidt ahornsirup. Cremen skal gerne blive glat og lidt fluffy. Kom en klat oven på pandekagerne og drys med revet citronskal og birkes. Opskriften er venligst udlånt fra Muusmann Forlag fra bogen Mit Grønne Morgenbord af Asta Just Schack