Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Home

Home

Vegansk Risalamande
Risalamanden er et intenst øjeblik hjemme hos os, når vi fejrer juleaften. Vi kigger hinanden dybt i øjnene, inden vi skovler en masse risalamande op i skåle og hælder kirsebærsauce over – for hvem får mandlen? Det har i nogle år været traditionen, at jeg står for risalamanden, og hvert år får jeg stor ros for den … for den er dejligt cremet, tilpas fast og fyldt med de lækre mandler og en skøn smag af vanilje. Hvert år mindes vi, hvordan de voksne i familien hjalp mig med at vinde mandlen, da jeg var lille – og indtil videre har jeg stadig rekorden for at få den flest gange. Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Vegansk til Højtider og Fest af Ditte Gad Olsen.

Ingredienser:

4-6 PERSONER 2 ½ dl vand ½ l mandelmælk ½ l neutral sojamælk ½ tsk salt 200 g grødris 5 dl sojapiskefløde 2-3 tsk vaniljesukker 100 g mandler – blancherede, smuttede 1-2 glas kirsebærsauce á 360 g
Fremgangsmåde

Kom vand, plantemælk, salt og grødris i en stor gryde og giv det et opkog under låg. Lad derefter grøden simre ved laveste varme i ca. 30 minutter – husk at røre i den regelmæssigt, s. grøden ikke brænder sig fast i bunden eller koger over. Grøden er færdig, når den er blevet cremet og relativt fast. Der skal ikke være alt for meget væske i grøden. Stil grøden på køl natten over.   Hak mandlerne – undtagen én, som selvfølgelig skal være til den heldige vinder af mandelgaven. Varm kirsebærsaucen op i en gryde.   Rør i risengrøden, så den bliver løsere. Pisk sojapiskefløden til flødeskum sammen med vaniljesukkeret. Vend flødeskummet i risengrøden og smag eventuelt til med lidt mere vaniljesukker. Vend derefter de hakkede mandler i og husk til sidst den hele mandel.   Server i en stor skål, så hver person kan tage en portion. Hæld kirsebærsauce over og lad mandeljagten gå i gang!

Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×