10 MINUTTER | 2-3 PORTIONER
- 1 spsk olie
- 100 g popcorn
- 2 spsk kokosolie
- 1½ spsk ahornsirup, kan erstattes af ½ spsk olie, hvis popcornene skal være salte
- 1½ tsk matcha
- lidt salt, gerne himalayasalt
Kom et enkelt majskorn i gryden. Når det popper, ved du, at olien er klar. Kom alle korn i gryden, læg låg på og lad dem poppe. Ryst gryden lidt undervejs. De skal poppe for jævn varme. Det er faktisk lidt af en kunst at poppe perfekte popcorn – for lidt varme gør, at de ikke popper – for meget, at de brænder på. Mens de popper, smelt da den øvrige olie på en lille pande og bland ahornsirup og matcha i. Tag den straks af varmen. Bland matchaolien i de varme poppede korn og drys med lidt salt. De smager skønt både i salt og sød udgave. Opskriften har vi lånt af Muusmann Forlag fra bogen Sund med Matcha i Maden af Sandra Pugliese og Sara Speyer.