Fra Morgenmad af Marie Melchior & Betina Hastoft - venligst udlånt af Muusmann Forlag
Ingredienser:
4 personer
2 dl chiafrø
6 dl mandelmælk
2 æbler
1 tsk kardemomme
Til servering:
50 g pistacienødder
4 spsk granatæblekerner
1 mango
2 passionsfrugter
Fremgangsmåde:
Kom chiafrø i en skål og hæld mandelmælk over.
Skyl æblerne og riv dem groft med skræl på. Bland revet æble sammen med chiafrø og mandelmælk. Tilsæt kardemomme. Lad det trække i 10 minutter, til det sætter sig.
Anret chiagrød i glas eller skåle. Pynt med hakkede pistacienødder og drys med granatæblekerner.
Skræl og skær mango i tern og server til og pres til sidst passionsfrugt ud over grøden.
For crunchy topping: Rist hasselnødder og mandler. Hak dem og strø over i stedet for pistacienødder og granatæblekerner. Kakaonips smager også godt.