Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Blog

Blog

Gør-det-selv bæredygtig personlig pleje!
Gør-det-selv bæredygtig personlige pleje!   Du kan nemt undgå at sætte et stort fodaftryk på miljøet under din og familiens personlige pleje i hverdagen. Det kræver ganske få ingredienser som f.eks. sæbenødder, glycerin, kokosolie og eddike. Læs de inspirerende opskrifter her


Billede: Sarah Gualtieri

Kokosolie – den antibakterielle fugtgiver Kokosolie er utrolig fugtgivende og samtidig kendt for sin antibakterielle og svampedræbende virkning. Olien desuden let ved at trænge ind i hud og hår. Husk at investere i en koldpresset og økologis kokosolie, da alle de gode næringsstoffer er bibeholdt heri. Hårkur: Fordel kokosolien i tørt hår, og lad det sidde så lang tid som muligt. Hvis du lider af tør hovedbund, eller en hovedbund der flager (dette kan bl.a. skyldes svamp) kan du med fordel også massere olien godt ind i hovedbunden. Tag gerne en pose over håret og bagefter et håndklæde og sov med dette natten over. Vask håret næste morgen og mærk hvordan dit hår efterlades blødt, elastisk og nemt at håndtere. TIP! Massér shampoo i håret, INDEN du skyller det med vand. Ellers bliver dit hår meget fedtet. Kropsolie: Kokosolie kan nemt erstatte din bodylotion da den er yderst velegnet som massage- og kropsolie. Du får den optimale, fugtgivende effekt, når du bruger den på let fugtig hud (lige efter bad). Kokosoliens antibakterielle virkning, gør den god at bruge efter barbering af ben, armhuler eller imtimområdet, da olien mindsker risikoen for knopper og indgroede hår.
KokosolieSæbenødder – naturens egen sæbe Sæbenødder kommer fra planten Sapindus Mukorossi, der naturligt indeholder saponiner. Du kan bruge sæbenødder til alt fra tøjvask, rengøring og personlig pleje af hår, ansigt og kropsvask.   Sæbenøddeshampoo og sæbe: Kog to sæbenødder i 2.5 dl vand i 30 minutter. Knus dem midtvejs (du kan også blende dem) for at frigive mere af saponinet. Den væske, du har, er flydende sæbenødder og vil danne basen til alle ovenstående formål. Læg nødderne til side, og lad dem tørre, så du kan bruge dem en anden gang. For at bruge væsken som shampoo skal den fortyndes - bland en spiseskefuld sæbe i ½ dl. vand. Fordel sæben i dit våde hår under dit bad, massér dit hår fra hovedbund til spidser (sæben skummer ikke som almindelig shampoo) og lad den sidde i håret i et par minutter. Brug lidt mere flydende sæbe som kropsvask, hvis du vil. Skyl grundigt og voila: du har nu rent og ualmindelig blødt hår – og har samtidig passet på miljøet.
SæbenødderGlycerin – den fantastiske fugtbinder Glycerin er kendt for dens utrolige evne til at binde vand. Denne evne gør glycerin til en fantastisk ingrediens til hud og hårpleje. Glycerin er samtidig meget mild og tåles af de fleste.   Hårstyling: Har du tykt og kruset hår? Vil du gerne tæmme små, strittende hår? Eller vil du pleje dit tørre hår imellem hårvaske? Så kan du bruge glycerin som en plejende og effektiv hårstyling. Bland 2 dl. glycerin med 1 tsk olivenolie og hæld på en glasflaske med spray. Rysk flasken grundigt, spray på dit hår (tørt eller håndklædetørt hår efter hårvask) og red håret igennem. Mærk hvordan sprayen gør dit hår blødt, lækker og nemt at sætte.   Ansigtsvand: Tilsæt glycerin til destilleret vand (i blandingsforholdet 1 del glycerin til 10 dele vand) for at få en dejlig fugtgivende ansigtstoner eller mist. Hvis du ønsker duft kan du tilsætte lidt rosenvand eller æteriske olier. Hæld på en glasflaske og brug på vatrondel morgen og aften eller spray på din hud i løbet af dage og opdag, hvordan glycerinens milde virkning blødgør og fugter din hud. Opbevare på til en uge på køl.

Æblecidereddike – syrlig magi I dag er æblecidereddike blevet et af de mest populære råvarer til gør-det-selv personlig pleje. Eddike er et universalprodukt. Det bruges ikke kun i hudpleje, men også i hårpleje og til forskellige mindre behandlinger af sundhedsmæssige problemer. Vælg en økologisk og ufiltreret version for at få den højeste kvalitet.   Eddikeskylning En af de mest populære måde at bruge eddike til personlig pleje, er til skylning af håret – fordi denne simple proces hjælper til at fjerne rester af sæbe og kalk fra håret samt lukke hårstrået efter hårvask. Derved gør eddikeskylning håret blødt, skinnede og nemt at håndtere. Eddike gendanner samtidig hovedbundens pH efter alkalisk/ basisk sæbevask. Bland 2 spsk æblecider med 5 dl vand. Tilføj eventuelt 1-2 dråber æterisk olie efter behov. Skyl håret i blandingen og lad sidde i ca. 1 minut. Vær forsigtig med at undgå kontakt med dine øjne. Skyl grundigt og oplev hvordan dit hår bliver blødt og skinnende helt uden brug af balsam Fodbad Et fodbad med æblecidereddike er en måde at desinficere dine fødder på. Hvis du har gået hele dagen lang, og du føler, at dine fødder er trætte, kan du prøve et fodbad med eddike. Disse bade kan også afhjælpe fod og tåneglesvamp. I slutningen af dagen kan eddike også sprøjtes i skoene for at desinficere dem og fjerne den ubehagelige lugt. Tilsæt en kop eddike til en balje med varmt vand og kom dine fødder i, i 15 til 20 minutter. Gentag denne behandling to til tre gange om ugen.
Æblecidereddike
Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×