Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Home

Home

Reducerer dit plastikforbrug
Forurening af naturen og dyrelivet

 

Der har aldrig været så meget fokus på klima og natur forandringer, som der er nu. Vores jord ændre sig, i takt med alt den plastik der flyder rundt i verdenshavene, og det masive overforbrug vi mennesker lever med. Det er hverken sundt for os eller naturen, for slet ikke at nævne alle de truede dyrearter der lever med konsekvenserne af vores affald og giftstoffer. Derfor er vi alle nød til at handle nu, og omligge vores vaner og livsstil, så vi kan rette op på de skader vi har påført havet og naturen. Der er heldigvis rigtig meget vi selv kan gøre, uden de store omkostninger, eller forandringer i vores hverdag. Se her, hvordan du kan reducere dit plastikforbrug med bedre alternativer, der både holder længere, og på sigt er billigere da produkterne kan genanvendes igen og igen.

 

Hvad kan du selv gøre for at mindske dit plastikaftryk?

 

1. Skift til bæredygtigt mad indpakning

Har du hørt om Bee's wrap? Hvis ikke kan vi kun anbefale dig at læse videre! Bee's wrap er genialt som erstatning til plastik og staniol til indpakning af madvarer, og madpakker. Det er indpakningspapir der er lavet af bivoks, som let kan foldes og pakke mad ind - og så er de genanvendelige. Se dem her, og prøv dem selv der hjemme.

 

TIP: Hvis ikke du har noget Bee´s wrap, så gem dine madvarer i bøtter og glas i stedet for i plastik eller staniol.

 

 

Andre alternativer til madindpakning: 


large_foodhuggers-autum-5 Gem dine halve frugter og grønsager med en food hugger - se dem her 

avocado-huggers-800x806 Gem også dine halve avocadoer i en Food Huggers, og hold dem friske i længere tid.


2. Spar på plastikposerne, og brug et indkøbsnet

Medbring din egen taske eller net hjemmefra når du skal handle, så spare du på plastikken og pengene. Her er vores anbefalinger til brug af net og poser når du handler.

 

Bag-again 

Medbring din egen emballage når du handler, og spar på plastikken. Bag-again posen, kan anvendes igen og igen, og er især god til opbevaring af frugt, pasta, slik, nødder og brød. Tag posen med til bageren, og få dit brød med hjem i din egen genanvendelig pose, og spar på den måde papirposen, og pas på miljøet.

Posen kan vaskes i vaskemaskine, og er fremstillet af 100% bæredygtigt bomuld

Køb posen her 
fruitvegetable-bag-L-1-800x533


26692-thickbox_default-Loqi-Shopper-Loqi-Geometric-Circles-Oko-Tex-certificeret-1-stk-800x800 

Loqi, Shopper - Øko certificeret

Genanvendelig shopper der er stærk som en mand, og loyal som en hund. LOQIs muleposer er super stærke, fri for kemi, langtidsholdbare, vandafvisende og vaskbare. Og så ser de ekstremt godt ud. Med indkøbstasken følger et lille praktisk etui – fold posen væk, rul den op med posens strop eller prop tasken ind i inderlommen! Bær din LOQI taske med dig, uanset hvor du går.

Køb tasken her 

Skulle du alligevel komme ud af døren uden en taske, så gå efter papirsposerne og de komposterbare poser (bio) først og fremmest. Alternativt kan du købe et net, som du kan genbruge næste gang du handler.

 

 

 

 

3. Brug bæredygtig make-up af naturlige ingredienser

Bruger du også mange vatrondeller og vatpinde til at fjerne make-up eller til at rense huden? Så ved du sikkert også hvor mange du hver dag smider ud, og køber nye. Hos Helsemin har vi et godt alternativ, der hedder træ vatpinde og genanvendelig rondeller fra Lamazuna Cleansing Wipes. Rondellerne er fremstillet af mikrofiber – Et ultraabsorberende stof af 70 % polyester og 30 % polyamid. De kan genanvendes og maskinvaskes op til 300 gange. De er super bløde og fjerner let makeup af alle slags. De kan anvendes sammen med et renseprodukt hvis det er nødvendigt. Se rondellerne her, og vatpindende her

Alternativ, så kan du selv hækle eller strikke dine egne "vat" rondeller og karklude.

 

 
rondeller-10-stk-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udklip 

4. Udskift din tandbørste til en af bambus

Undgå plastiksugerør, og køb i stedet dem af bambus eller stål, så du kan vaske dem og bruge dem igen og igen. De virker måske dyre end almindelige sugerør, men husk det er kun en engangs investering, som du kan i mange år frem. De kan med fordel kommes i opvaskemaskinen. Køb dem her 

 

 

 

 

 

5. Brug mindre, og mere bæredygtigt shampoo

30248-thickbox_default-Shampoobar-til-tort-har-kokos-og-vanille-55-g-800x800

Lamazuna shampoobarer er håndlavet i Nice og kun med naturlige ingredienser. Da de ikke er flydende som andre sæber, er der ingen plastik omkring dem. Derudover er de 100% naturligt fremstillet, uden kemikalier der skader dig, eller naturen.
Shampoobaren har en super dejlig varm gourmet duft af vanilje og kokos. Dens bløde formel beriget med økologisk kokosolie der vil tilføre håret fugt og nære tørt hår.

 

Sådan bruger du shampoo baren: Gør håret vådt, og gnid den riflede side af shampoobaren på det våde hår, indtil det skummer. Masser det op i håret og skyl ud. Har du meget langt hår kan shampoobaren trækkes ned langs håret og derefter skummes op. Kan også skummes op i hånden.

Se dem alle her, og find den der passer til dig.

 

 

 saebebaer-vaskenoedder

6. Undgå emballage med vaskenødder, og vask mere forsvarlig

Disse bær kommer fra en naturlig, selvsået og frodige skov, som gør dem ekstra fyldt med saponin. Naturens egen sæbe. Sæben frigives i vand og er hyper-allergi venlig. Derfor er de så velegnet til tøjvask. Og så kan du meget let lave dine egne sæber til rengøring og personlig pleje.

Dette økologiske vaskemiddel har gjort sit indtog i Europa og er fremstillet på bæredygtige principper – efter en vision om at løfte miljø og mennesker i ét produkt. That Red House sikrer de mennesker, som arbejder for dem via ordentlig løn, uddannelse i bæredygtig forretning, sundhedsforsikringer og miljøet ved at sikre dette skovområdes biodiversitet og at det forbliver økologisk.

Emballagen er plastikfri og af ren, ubleget bomuld. 250 gr. rækker til 90+ vaske.

 

 

7. Skift bind og tamponer ud, med en menstruationskop

product_v1_x1

Er du træt af bind og temponer som bare bliver smidt ud efter brug? Så prøv OrganiCup, den revolutionerende menstruationskop, der let opsamler menstruationen, hvorfor man slipper for gener som lugt, udtørrethed, svamp, smerter mm. OrganiCup giver en ukompliceret menstruationsperiode, er økonomisk fordelagtig da det nedbringer forbrug af bind og tamponer, samt er miljøvenlig! OrganiCup holder i op til ti år, og kan bruges i op til 12 timer ad gangen.

Køb den her! 


Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×