Hokkaido-græskarsuppe med hvidløgsstegte majs
Denne suppe passer rigtig godt til efterårets våde gråvejrsdage. Den giver varme og leder tankerne til mere eksotiske himmelstrøg. Hokkaidogræskarret er en taknemmelig grøntsag, som omdannet til suppe har masser af fylde, sødme og en lækker cremet konsistens, som tiltaler både børn og voksne.Portion: 4 personer Tilberedningstid:
Det skal du bruge:
Suppe:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 2 gulerødder
- 3/4 af et lille hokkaidogræskar
- 30 g udblødte mandler (i et par timer)
- saften fra 1/2 appelsin
- 1 hel stjerneanis
- 1/3 tsk stødt muskatnød
- 1/2 tsk ras el hanout (marokkansk krydderiblanding)
- 1/2 tsk citronpeber (eller almindelig peber)
- 1/2-1 tsk salt
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk rørsukker
- 1/2 tsk grøntsagsbouillonpulver
- 1 l vand
- 1 dl sojafløde
Stegte majs:
- 1 lille dåse majs
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk røget paprika
- et drys salt
- olivenolie til stegning
Sådan gør du:
Suppe:
Løg og hvidløg hakkes i grove stykker og steges i et par minutter i olivenolie. Gulerødderne skrælles, skæres i mindre stykker og tilsættes løgene. Hokkaidogræskar skæres i mindre stykker og blandes i – anvend gerne skrællen også, hvis græskarret er friskt. Herefter tilsættes de udblødte mandler, appelsinsaft, krydderier, æblecidereddike og rørsukker, og det hele steges yderligere i 10 minutter. Bouillonpulver opløses i lidt kogt vand, og der tilsættes i alt 1 l vand til suppen, som herefter simrer i 30 minutter.JTVCd2RzJTIwaWQlM0QlMjI3JTIyJTVE
Den hele stjerneanis tages nu op, og resten af Suppen blendes. Der tilsættes 1 dl sojafløde til den blendede suppe, og den koges op, inden den serveres.