Den her kage er inspireret af den engelske påskekage: Simnel cake. Normalt er der en masse tørret frugt i
simnel-kagen, det har denne opskrift dog ikke. Den er en smule juleagtig, men med abrikosmarmelade, citronsaft og -skal samt blåbær bliver påskekagen dejlig frisk.
8-12 PERSONER
2 dl mandelmælk
100 g brun farin
½ dl solsikkeolie
¼ tsk stødte nelliker
¼ tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
skal og saft af 1 økologisk citron
150 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
150 g marcipan
2-3 spsk maizena
3 spsk abrikosmarmelade
1 håndfuld blåbær
Tænd ovnen på 180 °C.
Pisk mandelmælk, sukker, solsikkeolie, krydderier, vaniljesukker, citronsaft og -skal sammen i en skål,
til sukkeret er opløst. Pisk derefter hvedemel, natron, bagepulver og salt i. Kom i en springform (20 cm)
beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i 30-35 minutter.
Når kagen er kølet af, laves marcipanlåget. Ælt maizena i marcipanen. Rul derefter marcipanen ud
på bagepapir, til den har samme omkreds som kagen. Smør abrikosmarmeladen på kagen og læg derefter marcipanlåget ovenpå. Pynt med blåblær.
Velbekommen!
Opskriten er pænt lånt af bogen " Vegansk til højtider og fest" af Muusmann