
Bruger du normalt smør til at stege med? Så kan du med fordel skifte smørret ud med Ghee eller "klart smør" som det også bliver kaldt for. Hvis man skal stege ved høj temperatur er smør ikke godt at stege med. Det er fordi der findes en række mælkeproteiner i smør som brænder på ved lav temperatur, fordi smør består af en række ting: Mælkefedt, vand, mælkeprotein, naturlige emulgatorer og salt.
Ghee indeholder ikke de sundhedsskadelige stoffer, der dannes ved stegning som nogle madolier med indhold af umættede fedtsyrer gør. Ghee er derimod et traditionelt indisk produkt, som kan købes hos Helsemin, eller som man selv let kan lave. Ghee består af smør, der er kærnet af syrnet mælk, der bliver klaret ved opvarmning, indtil vandet er afdampet, så man til sidst får en smørolie. Smørolien kan holde sig i omkring et halvt år selv i et varmt klima, da mælkefedt er mættet og de

rfor kun vanskeligt iltes af luften selv ved opvarmning. Og det lave vandindhold i ghee forhindrer vækst af bakterier. Hvis man laver Gheen selv, skal man være opmærksom på at den bliver meget hård, og kan være svær at grave eller hakke i til brug. Det anbefales at man køber en ghee i stedet. evt. den fra Cosmoveda