Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Blog

Blog

Ghee til stegning

Bruger du normalt smør til at stege med? Så kan du med fordel skifte smørret ud med Ghee eller "klart smør" som det også bliver kaldt for. Hvis man skal stege ved høj temperatur er smør ikke godt at stege med. Det er fordi der findes en række mælkeproteiner i smør som brænder på ved lav temperatur,  fordi smør består af en række ting: Mælkefedt, vand, mælkeprotein, naturlige emulgatorer og salt.
Ghee indeholder ikke de sundhedsskadelige stoffer, der dannes ved stegning som nogle madolier med indhold af umættede fedtsyrer gør. Ghee er derimod et traditionelt indisk produkt, som kan købes hos Helsemin, eller som man selv let kan lave. Ghee består af  smør, der er kærnet af syrnet mælk, der bliver klaret ved opvarmning, indtil vandet er afdampet, så man til sidst får en smørolie. Smørolien kan holde sig i omkring et halvt år selv i et varmt klima, da mælkefedt er mættet og de
large_ghee-cosmoveda-300g-18663
rfor kun vanskeligt iltes af luften selv ved opvarmning. Og det lave vandindhold i ghee forhindrer vækst af bakterier. Hvis man laver Gheen selv, skal man være opmærksom på at den bliver meget hård, og kan være svær at grave eller hakke i til brug. Det anbefales at man køber en ghee i stedet. evt. den fra Cosmoveda
 

Opskrift på hjemmelavet Ghee:

Smelt noget smør langsomt. Hæld det i en høj slank beholder og lad det hvile nogle minutter. Det deler sig nu i tre dele: Lidt blegt skum i toppen, en stor gul mængde fedt i midten og vand, proteiner og salt i bunden. Vand er jo tungere end fedt, og salt er vandopløseligt, så det ryger med ned i bunden. Det samme med proteinerne. Smørret indeholder en række naturlige emulgatorer som bliver i fedtet og faktisk binder en smule vand. Men det gør ikke noget. Det får det klarede smør til at opføre sig lidt mere som margerine end olie. Skrab skummet i toppen væk med en ske og smid det ud. Fjern fedtet med en sovseske og gem det. Smid bundfaldet ud. Det fedt du har taget fra med sovseskeen er rent klaret smør.  
Gheen kan holde sig omkring 6 måneder.
  God fornøjelse.
 
Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×