Kokos-daddelkage med lakrids, appelsinsalat og jordbær
2 dl kokos
1 tsk lakridsgranulat
2 dl hakkede mandler eller mandelmel
1 spsk kakao
1 tsk stødt kanel
1⁄2 tsk vaniljekorn
2 spsk peanutbutter
2 spsk kokossmør
400 g friske dadler
2-3 spsk kakao
- Tænd ovnen på 190 °C.
- Kom alle ingredienser til kagen, undtagen dadler, i en foodprocessor.
- Hæld dadlerne i en sigte og skyl dem under rindende koldt vand. Fjern stenene, hak dem let og bland dem med ingredienserne i foodprocessoren.
- Blend det hele sammen til en smidig masse.
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og pres daddelmassen jævnt ned i fadet.
- Bag daddelkagen i ovnen i ca. 10-15 minutter, til massen har sat sig.
- Lad kagen afkøle. Løft den forsigtigt ud af formen og sigt kakaopulver på toppen.
- Skær først den tynde orange skal af appelsinerne og gem den til confiten. Skær nu top og bund af. Skær den hvide appelsinskræl af appelsinerne med en skarp urtekniv. Følg skrællens buede form med kniven, når du skærer appelsinkødet fri fra top til bund.
- Skær derefter appelsinfileterne fri af hinderne, en for en, ned i en skål.
- Når du har skåret appelsinfileterne ud, hele vejen rundt, så pres det sidste af saften fra appelsinskelettet ud over fileterne.
- Skyl, tør og del jordbærrene i halve.
- Bland jordbær og appelsin fileter. Smag evt. frugtsalaten til med Grand Marnier eller Cointreau.
- Kog 3 dl vand op sammen med appelsinstrimlerne
- Kassér vandet og suppler med 2 dl frisk vand.
- Tilsæt sukker og lad appelsinskallerne simre, til de er møre, imens vand og sukker reducerer og karamelliserer let. Tilsæt evt. lidt ekstra vand undervejs, så appelsinstrimlerne hele tiden er dækket, imens de koger møre.
Kilde: Opskriften er venligst lånt fra bogen Kærlig Køkkenkarma af Cathrine Daverne