Prøv denne super lækre og lette Dadel raw kage der er skrevet af Maya Lützhøft. Maya er uddannet sygeplejerske, kostvejleder og personlig træner. Hun har desuden udgivet bogen "Et sundt år" og app'en Mayadroem med 200 sunde opskrifter. Følg Maya på www.mayasdroem.dk
150 g friske dadler
100 g hakkede mandler
1 moden banan
1 spsk kokosolie (ved stuetemperatur)
2 spsk kakaopulver (alt efter smag)
30 g hakket mørk chokolade
Kornene fra en halv vaniljestang
Skovbærskyr
100 g frosne skovbær (eller friske blandede bær)
100 g skyr eller græsk yoghurt
0,5 tsk vanillesukker
Vaniljeskyr
50 g skyr
1 æggehvide
2 spsk vaniljeproteinpulver (eller lidt vaniljesukker)
+ Pynt: Fx. chokolade, friske bær, frysetørrede bær eller frisk frugt.
Dadelbund:
Hak mandler og chokolade i en minihakker.
Blend dadler, kokosolie, vanilje, kakaopulver.
Bland massen sammen i en skål.
Kom dadelmassen ned i en lille form med husholdningsfilm eller i en silikone form.
(Du kan også lave dem som små is-kager, hvis du har en silikone muffinform)
Kom kagen i fryseren i ca. 1 time.
Skovbærskyr:
Giv bærene et opkog (2 min) og rør det sammen med skyr og vanilje.
Kom skovbær skyren ovenpå kagen og stil den tilbage i fryseren ca. 3 timer.
Vaniljeskyr:
Pisk æggehviden stiv. (Æggehviden kan undlades)
Rør skyr og proteinpulver sammen.
Vend det forsigtigt sammen.
Når kagen skal serveres kommer du vanilje skyr på.
Pynt med chokolade, frysetørrede bær, friske bær og evt. krymmel.
God fornøjelse!
Raw dadelkage
Åh, alt den kærlighed, hva? .. Denne kage ville jo egne sig perfekt til valentinsdag. Titlen skyldes selvfølgelig bare den hjerte form der er brugt og det hjertekrymmel, det er selvfølgelig ikke en nødvendighed, for den er god uanset hvad! Kagen skal ikke bages, men blot en tur i fryseren. Kagen er til en lille form så, hvis du vil lave den i fx. en tærteform eller springform, så lav en dobbelt portion. Dadelbund