Efter at have prøvet en del formkager fandt jeg frem til denne skønne squashkage.
1 springform
- 1½ dl vand
- 1 spsk HUSK (loppefrøskaller)
- 2 æg
- 100 g rørsukker
- 1 dl olivenolie
- 5 g gær (kan udelades)
- 175 g fuldkornsrismel
- 1 tsk natron
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefær (kan udelades)
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk havsalt
- 75 g hakkede valnødder
- 200 g groftrevet squash
- 100 g revet æble
- kokosolie til formen
Tænd ovnen på 175 °C. Opløs HUSK i vandet og lad det stå og gelere, imens pisker du æg og rørsukker luftigt. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele sammen på en røremaskine eller brug en elpisker. Smør en kageform med kokosolie og hæld dejen op i formen. Bages i ca. 45 minutter. Opskriften har vi lånt hos Muusmann Forlag fra bogen Boost din Sundhed med Antiinflammatorisk Kost af Pernille Kruse.