Der findes ikke noget bedre end varm suppe der kan lune kroppen helt igennem, når det er koldt udenfor og næsen løber. Vi giver dig her en lækker Grønkålssuppe, du let kan lave til hele familien.
Grundsuppe:

1 kylling
2 gulerødder
2 løg
1 løg, grofthakket
2 laurbærblade
salt og 5 sorte peberkorn
Grønkålssuppe:
1 løg, hakket
1 stor bagekartoffel i tern
olivenolie til stegning
1,2 liter grundsuppe
200 g grønkål, hakket, ribbet vægt
1 bundt bredbladet persille (75 g)
salt og peber
æbleeddike
Tilbehør:
pancetta eller peberbacon
cremefraiche
hakket bredbladet persille
Grundsuppe:
Rens kyllingen og kom den i en gryde, som er stor nok til, at du kan dække kyllingen med vand. Skræl gulerødder og løg, og skær løgene i halve. Kom dem op i gryden sammen med kyllingen og hæld vand på, så det dækker. Tilsæt laurbærblade og peberkorn og bring vandet i kog. Lad kyllingen koge stille og roligt ca. en times tid, til kødet er mørt. Sigt suppen og tag kyllingen fra. Du kan enten servere kyllingekødet til suppen eller gemme det til dagen efter og bruge det i salater, sandwiches eller i en wokret. Smag suppen til med salt.
Grønkålssuppe:
Find en rummelig gryde. Steg løget ved svag varme, til det bliver blødt. Tilsæt kartoffeltern og steg et par minutter ved svag varme. Kom 1,2 liter af grundsuppen over og lad det koge ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre. Tilsæt grønkål og halvdelen af persillen, lad det koge yderligere tre minutters tid, eller til grønkålen er mør. Blend suppen, til den er jævn og smukt grøn. Smag til med salt, peber og evt. æbleeddike.
Tilbehør:
Skær pancetta ud og rist det på en tør pande. Hak den øvrige del af persillen. Server suppen med en god klat cremefraiche og ristet pancetta. Drys med bredbladet persille.
Opskriften er lånt af
Muusmann fra bogen
Kål - 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter