Til 2 personer
Ingredienser:
∙ 2 økologiske citroner ∙ 2 kyllingebrystfileter ∙ havsalt ∙ 1 kugle bøffelmozzarella, ca. 60 gram ∙ 2 store tomater, gerne bøftomater ∙ 10 cherrytomater, gule eller røde - en lille håndfuld basilikumblade ∙ to små håndfulde rucola ∙ en lille håndfuld bredbladet persille ∙ en lille håndfuld myntebladeDressing:
∙ 1 spsk. fin dijonsennep ∙ 0,5 dl hvidvinseddike ∙ 2 dl ekstra jomfruolivenolie ∙ havsalt og friskkværnet sort peberTilberedning:
- Riv lidt af skallen fra en af citronerne til anretning.
- Pres saften fra de to citroner. Læg kyllingen i en gryde, hæld citronsaft over, og spæd til med vand, så kødet er dækket med vand. Drys let med salt. Kog kyllingekødet mørt i ca. 15 minutter.
- Læg mozzarellaen til afdrypning i en sigte.
- Gør tomater i stand, og skær dem i fine skiver.
- Skyl og slyng krydderurter og rucola rene og tørre. Skær basilikum i fine strimler. Nip de øvrige krydderurter.
- Lav dressingen – det er bedst, hvis alle ingredienser har køkkentemperatur. Pisk eddike med sennep. Pisk nu, mens olien løber i en tynd, afbrudt stråle. Pisk til dressingen er mættet med olie, smag til med salt og peber.
- Skær kyllingekødet i fine skiver.
- Anret tomater med kylling, en halv kugle mozzarella, rucola, persille, mynte og basilikum på hver tomat med kylling. Dryp med 1 spiseskefuld dressing pr. person. Top med friskkværnet sort peber og revet citronskal.
Næringsindhold pr. person: ∙ Energi: 375 kcal ∙ Protein: 35 g ∙ Fedt: 21,3 g ∙ Kulhydrat: 12,9 g ∙ Kostfibre: 3,4 g
Bogen er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Anti-inflammatorisk Kost af Martin Kreutzer og Anne Larsen