Det er ikke fastelavn uden fastelavnsboller! Det her er lidt anderledes fastelavnsboller end dem, man normalt spiser, men forhåbentlig kan det blive til en tradition at lave dem hjemme hos dig. Hindbærskummet er prikken over i’et eller rettere i bollen, og det giver en dejlig lethed. Så selv om det er noget af en bombe, så føles det ikke sådan, når tænderne sættes i.
Scones med hindbærskum
6 STK.
1,5 dl neutral sojamælk

2 tsk æblecidereddike
285 g hvedemel
30 g sukker
1⁄2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1⁄2 tsk kardemomme
1 spsk bagepulver
1⁄2 tsk natron
65 g plantesmør
Hindbærskum
125 g hindbær – groft hakket
2,5 dl sojapiskefløde
Tænd ovnen på 180 °C. Pisk sojamælk og æblecidereddike sammen i en lille skål. Stil til side.
Rør de resterende ingredienser, undtagen plante- smør, sammen.
Når det hele er godt blandet, røres plantesmørret i. Brug ikke fingrene til det, da det vil ødelægge konsistensen på dine scones. Når plantesmørret er rørt godt ud, vil dejen gryne. Rør sojamælksblandingen i. Saml nu dejen med hænderne på et bord dækket med lidt hvedemel.
Del dejen i 8 stykker og læg sconesene på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i 20-22 minutter. Lad dem køle af.
Imens bollerne køler af, laves hindbærskummet. Pisk sojapiskefløden til skum. Vend hindbærrene i skummet. Skær bollerne over og fordel hindbærskummet på bunden af bollerne.
Opskriften er lånt af
Muusmann fra bogen
Vegansk til højtider og fest