Påsken er lige om hjørnet, og traditionen tro så hører der påskeæg til påske. Der er både de æg du selv beholder, og dem du giver væk med et gækkebrev. Vi giver dig her en opskrift på hjemmelavet påskeæg, der er lette og hurtige at lave.
Påskeæg med marcipan og lime
Det skal du bruge:
200 g marcipan
1/2 lime
100 g
mørk chokolade
Hvid eller
lys chokolade til pynt.
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen over et vandbad.
Ælt hele marcipanen og limen sammen, til en smidig masse. Del derefter marcipanen i 10 lige store kugler, og tril dem til den ønskede ægge form.
Hvis du har en chokolade form formet som et æg, kan du medfordel
anvende denne, og komme lidt tempereret chokolade i bunden, efterfulgt af en marcipan kugle.
Hvis ikke du har en chokolade form, kommer du blot alle kuglerne på et stykke bagepapir, og overtrækker æggene med chokoladen. Pynt derefter med hvid eller lys chokolade, og sæt dem i køleskabet til de er helt stivnet, og klar til at spise.
Påskeæg med pistacie
Hjemmelavet påskeæg med pistacie er både lækkert og nemt at lave. God fornøjelse
Det skal du bruge:
250 g marcipan
50 g pistaciemasse
75 g
mørk chokolade
1 spsk.
pistaciekerner
Form alt marcipanen til små æg, og lav en lille fordybning i dem med en finger. Læg dem på en plade med bagepapir.
Fyld fordybningen op med pistaciemassen og hak chokoladen.
Smelt halvdelen af chokoladen over et vandbad, tag den af varmen og rør resten af chokoladen i.
Overtræk marcipanæggene med chokolade og drys med hakkede pistaciekerner på toppen.
Velbekommen!