Når det er koldt udenfor bliver weekendmorgenerne for mange hellige, og et tidsrum der giver plads til afslapning og forkælelse. Disse vafler med nicecream er næsten sunde og kan smager så godt at de kan spises både som morgenmad eller dessert. Rigtig god fornøjelse!
1 nip saltSkær den rengjorte squash i mindre stykker og kom den i en blender med æg, fintrevet appelsinskal, kakao, olie, honning, bagepulver, 6 spsk mel og salt. Blend, til du har en cremet dej. Blend lidt mere mel i, hvis den er for flydende. Bag vaflerne og spis dem med det samme med is og karamel. Dejen holder sig fint i 1 døgn på køl, og de færdige vafler kan fryses.
Pecankaramel
50 g pecannødder125 g ahornsirup60 g piskbar sojafløde, piskefløde eller fed kokosmælk1/8 tsk vaniljepulver1/8 tsk salt, gerne himalayasaltTørrist nødderne for jævn varme i et par minutter. Husk at ryste dem godt undervejs, så de ikke brænder på. Kog siruppen op og lad den småsimre i 3-4 minutter, tilsæt fløde, vaniljepulver og salt og lad det simre yderligere i 3-4 minutter. Tag det af varmen, bland med nødderne og lad det afkøle. Det holder sig fint i 4-5 dage på køl og kan også fryses.
Nicecream
3 bananer, ca. 250 g½ dåse kokosmælk (200 g)200 g fed kokosmælk (den tykke del, der samler sig i toppen af dåsen på køl)50 g ahornsirup½ tsk vaniljepulver, kan udeladesSkær bananerne i mindre stykker og frys dem i nogle timer. Kør alle ingredienserne til isen på en foodprocessor, til du har en cremet is. Kom den i fryseren, hvis den ikke er ret fast, i 1 times tid. Bland hurtigt karamellen i isen, så den fordeler sig i isen, uden at det blandes helt. Sæt isen på frost igen, til den skal spises. Hvis den når at blive for hård, s. tag den ud 10 minutter før. Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Sund med Kakao i Maden af Sandra Pugliese og Sarah Speyer.