Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Gode opskrifter

Gode opskrifter

VAFLER MED PECANKARAMEL-NICECREAM
Når det er koldt udenfor bliver weekendmorgenerne for mange hellige, og et tidsrum der giver plads til afslapning og forkælelse. Disse vafler med nicecream er næsten sunde og kan smager så godt at de kan spises både som morgenmad eller dessert. Rigtig god fornøjelse!

4-6 PORTIONER | kan veganiseres | glutenfri 30 MINUTTER + FRYSETID: 4-6 TIMER  

Vafler

1 squash, ca. 225 g 4 store æg, alternativt ægge-erstatning (hørfrøæg el.lign.) 2 usprøjtede appelsiner eller citroner 4 spsk rå kakaopulver 6 spsk ekstra jomfrukokosolie 3 spsk honning (koldslynget) eller ahornsirup 2 tsk bagepulver
  1. 6-8 spsk teffmel, kastanjemel eller fuldkornsrismel
1 nip salt   Skær den rengjorte squash i mindre stykker og kom den i en blender med æg, fintrevet appelsinskal, kakao, olie, honning, bagepulver, 6 spsk mel og salt. Blend, til du har en cremet dej. Blend lidt mere mel i, hvis den er for flydende. Bag vaflerne og spis dem med det samme med is og karamel. Dejen holder sig fint i 1 døgn på køl, og de færdige vafler kan fryses.  

Pecankaramel

50 g pecannødder 125 g ahornsirup 60 g piskbar sojafløde, piskefløde eller fed kokosmælk 1/8 tsk vaniljepulver 1/8 tsk salt, gerne himalayasalt   Tørrist nødderne for jævn varme i et par minutter. Husk at ryste dem godt undervejs, så de ikke brænder på. Kog siruppen op og lad den småsimre i 3-4 minutter, tilsæt fløde, vaniljepulver og salt og lad det simre yderligere i 3-4 minutter. Tag det af varmen, bland med nødderne og lad det afkøle. Det holder sig fint i 4-5 dage på køl og kan også fryses.  

Nicecream

3 bananer, ca. 250 g ½ dåse kokosmælk (200 g) 200 g fed kokosmælk (den tykke del, der samler sig i toppen af dåsen på køl) 50 g ahornsirup ½ tsk vaniljepulver, kan udelades Skær bananerne i mindre stykker og frys dem i nogle timer. Kør alle ingredienserne til isen på en foodprocessor, til du har en cremet is. Kom den i fryseren, hvis den ikke er ret fast, i 1 times tid. Bland hurtigt karamellen i isen, så den fordeler sig i isen, uden at det blandes helt. Sæt isen på frost igen, til den skal spises. Hvis den når at blive for hård, s. tag den ud 10 minutter før.  Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Sund med Kakao i Maden af Sandra Pugliese og Sarah Speyer.Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×