Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Sundhed

Sundhed

Regoros - Fermenteret rødkløver med mælkesyrebakterier

Dansk forskning viser, at fermenteret rødkløver styrker knoglerne og afhjælper gener ifm. overgangsalderen. Århus Universitets Hospital har foretaget en større international metaanalyse, som viser at planteøstrogener skal have gennemgået en fermenteringsproces for at have gavnlig virkning på osteopeni (forstadiet til knogleskørhed). Fermenteringen nedbryder planteøstrogenerne til enheder der nemmere optages i mave-tarm-kanalen. Det eneste fermenterede rødkløverprodukt på markedet, der har gennemgået denne specielle fermenteringsproces, er den økologiske, fermenterede rødkløverekstrakt fra den fynske, virksomhed Herrens Mark. Herrens Mark har søgt patent på denne unikke forarbejdning af rødkløver. Hos Herrens Mark podes urteekstrakterne med mælkesyrebakterier fra naturen, som så opformerer sig i løbet af fermenteringen. Ekstrakterne når en pH-værdi på omkring 4, hvor det kun er mælkesyrebakterier, der trives. Det er derfor ikke nødvendigt at tilsætte alkohol eller andre konserveringsmidler.   REGOMEO®, fermenteret rødkløverekstrakt - til overgangsaldergener . Se produktet her   REGOROS®, fermenteret rødkløverekstrakt – til bevarelse af knoglemasse. Se produktet her


Osteopeni og knoglesundhedHvad er osteopeni? Osteopeni er en let afkalkning af knoglerne hos raske, som kan udvikle sig til knogleskørhed, og som defineres ved en lav knoglemineraltæthed. Knoglemineraltætheden kan måles ved en knoglescanning, målt på en såkaldt t-score skala. Ved osteoporose, som er en sygdom, ligger t-score under -2,5 til forskel fra osteopeni hvor t-score ligger mellem -1 og -2,5 og er defineret som en mangeltilstand hos raske personer. Osteoporoseforeningen vurderer at ca. halvdelen af alle 55-årige har osteopeni ved en knoglescanning.

Hvorfor får man osteopeni Knogler er levende væv, og vi producerer knoglevæv hele livet igennem. Fysisk aktivitet, sund kost, indtagelse af kalk, magnesium, D- og K-vitamin, samt produktionen af østrogen er nogle af de elementer der kan stimulere produktionen af knogler. Sideløbende med produktion af nyt knoglevæv, sker der samtidig, løbende en naturlig afkalkning af knogler­ne, hvilket er en vigtig vedligeholdelse af vores knogler. På den måde får man løbende ”udskiftet” sine knogler gennem hele livet. Mæng­den af knoglemasse og knogletæt­heden topper dog omkring 30-års alderen. (Kilde: Sundhed.dk).Kvinder og osteopeni Væsentlig flere kvinder end mænd udvikler osteopeni. Dette skyldes dels at kvinders østrogenproduktion falder når de kommer i overgangsalderen, derudover har mænd en kraftigere knoglebygning. Nogle kvinder afkalker op imod i gennemsnit 2-5% af deres knoglemasse i løbet af overgangsalderen. Efter overgangsalderen, afkalker kvinder typisk mellem 0,5-1% som er normalt før overgangsalderen. De fleste kvinder kommer i overgangsalderen når de er mellem 45-55 år. Længden af en kvindes overgangsalder kan variere. For nogen kan denne periode være kort, mens den for andre kan vare flere år.   Hvordan holdes knoglerne ved lige? Sund kost med fokus på indtag af bl.a. kalk, magnesium samt og D- og K-vitamin er vigtige elementer i vedligeholdelse af knogler. Store mængder alkohol og rygning har omvendt en negativ effekt.


Fødevare til særlige medicinske formål REGOROS® fra Herrens Mark er en fødevare til særlige medicinske formål (FSMF). Det betyder at REGOROS® er et medicinske ernæringspræparat, og er specielt beregnet til kvinder med osteopeni. En FSMF er et ernæringspræparat som anvendes som supplement til den almindelige kost. Et sådant ernæringspræparat udvikles i tæt samarbejde med sundhedsprofessionelle, og er beregnet til patienter som lider af en medicinsk tilstand, lidelse eller bestemt diagnosticeret sygdom, som gør det umuligt eller meget vanskeligt at dække deres ernæringsmæssige behov ved indtagelse af andre fødevarer. REGOROS®, fermenteret rødkløverekstrakt kan bruges til ernæringsmæssig bevarelse af knoglemasse, men det er samtidig nødvendigt at indtage andre fødevarer for at få dækket vitamin-, mineral- og kaloriebehov.


Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×