Rabarber er indbegrebet af sommer, og hvem elsker ikke en god rabarbertærte? Det gør vi i hvertfald! Og derfor vil vi gerne dele denne dejlige opskrift med dig, så du kan forkæle familien eller vennerne.
Dej

200 g mel
2 spsk flormelis
120 g koldt smør
3 spsk vand
Rabarber
280 g rabarber
Saften fra 1 appelsin
50 g
rørsukker
Creme
1 vaniljestang
30 g sukker
2 æggeblommer
10 g majsstivelse
2 dl mælk
1 dl fløde
Fremgangsmåde:
Mel og flormelis blandes sammen. Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens. Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej. Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over. Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.
Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker. Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukkeret. Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen. Mælken og vaniljestangen bringes i kog. Tag stangen op og kom æggeblandingen i. Varm det op og tag det af varmen, når det tykner. Sæt på køl.
Pisk fløde og bland det med den kolde creme. Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være. Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.
Velbekommen
Opskriften er lånt fra Muusmann fra bogen "Rabarber" af Søren Staun Petersen.