Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Gode opskrifter

Gode opskrifter

Tærte med bagte rabarber

Rabarber er indbegrebet af sommer, og hvem elsker ikke en god rabarbertærte? Det gør vi i hvertfald! Og derfor vil vi gerne dele denne dejlige opskrift med dig, så du kan forkæle familien eller vennerne.  

Dej

small18-t__rte-copy-1 200 g mel 2 spsk flormelis 120 g koldt smør 3 spsk vand  

Rabarber

280 g rabarber Saften fra 1 appelsin 50 g rørsukker  

Creme

1 vaniljestang 30 g sukker 2 æggeblommer 10 g majsstivelse 2 dl mælk 1 dl fløde  

Fremgangsmåde:

Mel og flormelis blandes sammen. Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens. Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej. Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over. Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.   Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker. Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.   Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukkeret. Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen. Mælken og vaniljestangen bringes i kog. Tag stangen op og kom æggeblandingen i. Varm det op og tag det af varmen, når det tykner. Sæt på køl.   Pisk fløde og bland det med den kolde creme. Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være. Pynt evt. med rød skovsyre og mynte. Velbekommen Opskriften er lånt fra Muusmann fra bogen "Rabarber" af Søren Staun Petersen.
Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×