Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Gode opskrifter

Gode opskrifter

Sød vaffel med solbærskum

SØD VAFFEL MED SOLBÆRSKUM

10-12 stk.

350 g hvedemel 4 spsk bagepulver 1/2 tsk salt 1 vaniljestang 75 g sukker* 2 æg 1 dl solsikkeolie eller rapsolie 5 dl mælk

Solbærskum:

1/2 dl piskefløde 2 spsk florsukker* 3 spsk solbærsyltetøj  

Pynt:

Solbærstøv

Fremgangsmåde

Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og sukker i skålen med melblandingen. Tilsæt æg og olie. Pisk dejen sammen med en håndmikser eller i en røremaskine. Hæld mælken i og pisk til en ensartet dej. Tænd vaffeljernet og bag vaflerne. Pisk fløden til skum. Vend florsukker og solbærsyltetøj i skummet. Solbærsyltetøjet kan købes eller laves selv. Server vaflerne med solbærskum og pynt med solbærstøv.  

Solbærsyltetøj

1 kg frosne solbær 1 dl vand 1 kanelstang 1 stjerneanis 500 g syltesukker* 1 tsk atamon   Kog solbær og vand langsomt op under låg sammen med kanelstang og stjerneanis. Kog ved svag varme i 10 minutter. Tag låget af gryden. Rør syltesukker i gryden. Kog marmeladen i 15-20 minutter uden låg ved middelvarme. Sluk for varmen og tilsæt konserveringsmiddel. Lad syltetøjet afkøle og hæld det på rengjorte glas. God til morgenmadslageret! Brug opskriften med andre bær. *For et sundere alternativ, kan vaflerne med fordel laves sukkerfri - brug Funksjonellmat Sukrin sødemiddel og melis i stedet for sukker.   Venligst lånt fra bogen MORGENMAD af Marie Melchior og Betina Hastoft via Muusmann 'forlag
Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×