SØD VAFFEL MED SOLBÆRSKUM
10-12 stk.
350 g hvedemel
4 spsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 vaniljestang
75 g sukker*
2 æg
1 dl solsikkeolie eller rapsolie
5 dl mælk
Solbærskum:
1/2 dl piskefløde
2 spsk florsukker*
3 spsk solbærsyltetøj
Pynt:
Solbærstøv
Fremgangsmåde
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og sukker i skålen med melblandingen. Tilsæt æg og olie.
Pisk dejen sammen med en håndmikser eller i en røremaskine. Hæld mælken i og pisk til en ensartet dej.
Tænd vaffeljernet og bag vaflerne.
Pisk fløden til skum. Vend florsukker og solbærsyltetøj i skummet. Solbærsyltetøjet kan købes eller laves selv.
Server vaflerne med solbærskum og pynt med solbærstøv.
Solbærsyltetøj
1 kg frosne solbær
1 dl vand
1 kanelstang
1 stjerneanis
500 g syltesukker*
1 tsk atamon
Kog solbær og vand langsomt op under låg sammen med kanelstang og stjerneanis. Kog ved svag varme i 10 minutter. Tag låget af gryden. Rør syltesukker i gryden. Kog marmeladen i 15-20 minutter uden låg ved middelvarme. Sluk for varmen og tilsæt konserveringsmiddel. Lad syltetøjet afkøle og hæld det på rengjorte glas.
God til morgenmadslageret! Brug opskriften med andre bær.
*For et sundere alternativ, kan vaflerne med fordel laves sukkerfri - brug Funksjonellmat Sukrin
sødemiddel og
melis i stedet for sukker.
Venligst lånt fra bogen MORGENMAD af Marie Melchior og Betina Hastoft via Muusmann 'forlag