Mmhm hjemmelavet nutella er bare det bedste! Der findes ikke noget bedre end en god hjemmelavet lun bolle, med hjemmelavet nutella til, der er lavet lige efter din egen smag. Det er meget lettere end du lige tror, selv at lave nutella. Du kan faktisk lave den på omkring 10 min. alt efter hvor hurtigt du er til at pille hasselnødder. Se opskriften her, og prøv den der hjemme til morgenbordet.
Det skal du bruge:
50 g
hasselnødder
100 g
chokolade (Du vælger selv om det skal være lys eller mørk, men vi anbefaler at holde dig til max 55% kakaoindhold)
1 dl. piskefløde
30 g stuetempereret smør
En lille smule salt
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader, og spred hasselnødderne ud på en bageplade med bagepapir
- Kom hasselnødderne i ovnen, og rist dem i ca. 10 min
- Hæld de brandvarme hasselnødder over i et viskestykke, og gnid dem mod hinanden. Du skal gøre det så hurtigt du kan, så nødderne ikke når at blive kolde. Du kan evt. anvende et par grydelapper, da de er meget varme at holde på. Der må gerne sidde en lille smule skal tilbage, men helst ikke for meget, da det giver en bitter smag.
- Kom hasselnødderne i en foodprocessor eller blender, og hak dem helt fint til mel. Du kan evt. beholde et par stykker, som du kan hakke til grove stykker, hvis du gerne vil have lidt crunch i din nutella.
- Varm fløden op på kog i en gryde i ganske kort tid, og hæld det derefter i en skål med hakket chokolade
- Rør chokoladen ud i fløden, mens den smelter langsomt
- Hæld tilsidst slag og dine nødder ned i skålen, og rør godt rundt
Hæld hele blandingen på glas, og kom det i køleskabet.
God fornøjelse