Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Gode opskrifter

Gode opskrifter

CREME BRULÉ MED SOLBÆR OG MARCIPANCHIPS




3-4 pers.
  200 g udblødte hvide bønner, rå 100 g udblødte mandler 2 spsk glutenfri havregryn 2 dl kokosmælk 1½ dl koncentreret solbærsaft ⅓ tsk salt 1-2 spsk sukker, alt efter smag 1 stang vanilje, kornene 5 friske dadler, uden sten 200 g solbær 2 dl stikkelsbær 1 spsk kokosolie 4 spsk chiafrø 1 spsk cognac, Grand Marnier eller Cointreau 1 spsk appelsinsaft evt. lidt sukker
MARCIPANCHIPS
6-8 skiver ren rå marcipan 1 tsk kokosolie lidt flagesalt
GRATINERING
  1. 3-4 spsk rørsukker
 
PYNT
solbær hakkede pistacienødder, usaltede








CREME
Kom de rå bønner, mandler og havregryn i en blender. Tilsæt kokosmælk og blend ingredienserne til en lind puré. Sigt pureen over i en gryde gennem en fintmasket sigte eller et klæde. Sørg for at presse al væden ud af pureen og gem de drænede rester. Resterne kan du gemme i fryseren og bruge til gulerodskage eller æblemuffins. Tilsæt solbærsaft og kog væden op i gryden under omrøring. Lad den simre, til den tykner, ca. 5-8 minutter. Tilsæt salt, sukker og vanilje. Hæld cremen tilbage i blenderen og tilsæt dadler, solbær, stikkelsbær, kokosolie og chiafrø. Blend cremen sammen og smag den til med cognac, citrussaft og evt. lidt sukker, afhængigt af bærrenes syrlighed. Smag dig frem. Hæld cremen i små gratinforme og sæt dem på køl, til du skal bruge dem.
MARCIPANCHIPS
Tænd ovnen på 180 °C. Udstik marcipanskiverne i cirkelrunde småkager (ca. ½ cm tykke, 3-4 cm i diameter). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med kokosolie. Drys lidt flagesalt på toppen og bag chipsene sprøde og let gyldne i ovnen, ca. 5-7 minutter. Afkøl og opbevar i en lufttæt beholder, indtil du skal bruge dem.
SERVERING
Strø et godt lag rørsukker på toppen af cremen og gratiner sukkeret med en håndholdt gasbrænder, til det karamelliserer. Cremen skal være kold og overfladen lun og karamelliseret. Pynt med solbær og marcipanchips og drys med pistacienødder. Server med det samme.   Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Vegansk Gastro Yoga af Catherine Daverne





Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×