Ingredienser
400 g udblødte sorte bønner (ca. 200 g tørrede bønner)
1 ds kokosmælk (4 dl)
1 dl vand
4 store modne bananer
100 g mandler eller valnødder
50-100 g palmesukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk havsalt
1 tsk kardemomme
2 spsk kokosolie
1 spsk chiafrø
150-200 g glutenfri havregryn
2 spsk kakaonibs
Sådan gør du
Kom rå, udblødte bønner og kokosmælk i en foodprocessor og blend bønnerne i ca. 1 minut på højeste hastighed.
Hæld bønneblandingen i en gryde og tilsæt vand. Varm bønneblandingen op under omrøring og kog bønnerne til en tyk grød ved jævn varme. Rør i gryden, imens bønnegrøden simrer i ca. 10 minutter.
Hæld den varme bønnegrød tilbage i foodprocessoren og tilsæt bananer, nødder, palmesukker, vaniljesukker, salt, kardemomme, kokosolie, chiafrø og havregryn. Blend det hele godt sammen og rør kakaonibs i til sidst.
Form dejen til små boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan også bruge en lille bagering til at forme dejen med eller bage brødene i muffinforme.
Bag bananbrødene ved 190 °C midt i ovnen i ca. 30 minutter, til overfladen er mørk og sprød. Lad brødene køle af på en bagerist.
Brødene kan holde sig i køleskabet i ca. 5-7 dage. De er et hit til hygge, snack eller madpakken til både store og små.
Opskriften er udlånt af Muusmann Forlag fra bogen
Vegansk Gastro Yoga af Catherine Daverne