Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.
  • Menu
Din Helsekost Butik I Danmark
Menu
Begynd at skrive for at se de produkter, du leder efter.

Gode opskrifter

Gode opskrifter

Æblegløgg og ingefærkager




Gløgg:

1 l æblemost 20 g ingefær 1 stang kanel 1 stjerneanis ½ tsk nelliker 1 økologisk appelsin, skåret i skiver ½ chili  

Ingefærkager:

75 g blødt smør 150 g sukker 50 g brun farin 1 æg 250 g hvedemel ½ tsk natron 2 tsk stødt ingefær (alternativt friskrevet ingefær) ½ tsk salt 1 spsk honning 90 g hvid chokolade i knapper








Dagen før

Æblemost varmes op med skiver af ingefær, kanelstang, stjerneanis og nelliker til lige under kogepunktet. Herefter tages gryden af varmen, og skiver af appelsin og den halve chili tilsættes. Lad æblegløggen trække under låg på køl.   Smør og sukker piskes luftigt. Brun farin og æg tilsættes under omrøring. Alle tørre ingredienser blandes og røres i sukkermassen. Til sidst vendes honning og chokoladeknapper i. Dejen rulles til pølser med en diameter på ca. 5 cm, pakkes i film og lægges på frost.  

På dagen

Næste dag sigtes gløggen, hældes på flaske og opbevares på køl. Eller anvendes straks.   Forvarm ovnen til 185 °C. Den frosne dej skæres i skiver à ca. 3 mm, som lægges på en bageplade med bagepapir. Læg dem med lidt afstand, så de ikke vokser sammen under bagning. Bages i ca. 7 minutter, til småkagerne er gyldne og sprøde.  

Servering

Æblegløggen serveres varm, evt. med et skvæt mørk rom, rosiner, mandler, appelsinskiver og æbletern. Småkagerne gives til.








Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Gemyse - Havens grønt året rundt af Mette Dahlgaard Jensen


Scroll To Top

#title#

#productPrice#
×