Gode opskrifter, Home, sund bagning, Uncategorized

VEGANSKE ÆBLEMUFFINS

blemuffins-vegansk-gastroyoga_web

Efterår er sæson for alle mulige lækre spiser – ikke mindst æbler. Er du i bagehumør får du hermed opskriften på æblemuffins, som ikke bare er enormt lækre men også en anelse sundere, med ingredienser som hvide bønner og mandler.

VEGANSKE ÆBLEMUFFINS

MED MARCIPAN OG VANILJECREME

ca. 6 STK.

 

VANILJECREME

200 g udblødte hvide bønner, rå

100 g udblødte mandler

2 dl mandelmælk

11/2 stang vanilje, kornene

1/4 tsk salt

1 spsk kokosolie eller

kakaosmør

2-3 spsk rørsukker

 

MUFFINS

250 g bønnerest med mandel

2 dl havremælk

2-4 spsk rørsukker

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljesukker

1 spsk glutenfri havregryn

100 g ren rå marcipan, revet

1 tsk chiafrø

60 g kokosolie

2 madæbler skåret i 1 x 1 cm tern

lidt olie til pensling

 

PYNT

æblechips/dehydrerede æbler

1/2 dl hakkede mandler

evt. ribs

blemuffins-vegansk-gastroyoga_web

 

VANILJECREME

Blend bønner, mandler og plantemælk til en fin

puré. Sigt blandingen over i en gryde gennem

en fintmasket sigte. Pres al væden ud af bønne-mandelpureen og sæt de drænede rester til side.

 

Varm væden op under omrøring og tilsæt vanilje,

salt og kokosolie. Lad cremen simre, til den tykner,

og smag den til med 2-3 spsk sukker.

 

MUFFINS

Kom 250 g af bønne-mandelresten i en gryde

og tilsæt havremælk, sukker, salt og vanilje.

Kog blandingen op under omrøring og lad den simre i ca. 10 minutter. Træk gryden fra varmen og tilsæt

havregryn, revet marcipan, chiafrø, kokosolie og

æbletern.

 

Tænd ovnen på 180 °C. Fyld dejen i en stor eller

6-8 små smurte forme. Bag kagerne i ovnen i ca.

40 minutter.

 

SERVERING

Anret kagerne med vaniljecreme, pynt med

æblechips, hakkede mandler og evt. lidt ribs.

Opskriften er venligst udlånt fra Muusmann, fra bogen Vegansk Gastroyoga af Catherine Daverne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.