Gode opskrifter, Uncategorized

Varm gylden mælk

Varm gylden mælk - Golden Milk

Måske har du hørt om “Golden Milk”? – som navnet antyder er der tale om den smukkeste gule latte-agtige drik. Den gule farve er gurkemeje, og derudover indeholder drikken varmende ingefær, vanilje og kardemomme, cremet kokosmælk mm. En perfekt drik til kolde fingre.

Opskrift: 

 Portion: 2 STORE GLAS 

Estimeret tid: 15 MINUTTER

 

Du skal bruge:

  • 20-25 g ingefær, skrællet vægt
  • 10 g gurkemeje, skrællet vægt
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 2 dl usødet mandelmælk
  • 3 kværn sort peber
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 nip himalayasalt
  • ½-1 spsk koldslynget honning
Varm gylden mælk - Golden Milk

Sådan gør du:

Skræl ingefær og gurkemeje. Skyl citronen og fint riv citronskallen ned i en blender. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen honningen, og blend et minuts tid.

 

Varm drikken op næsten til kogepunktet, lad den afkøle til ca. 42 °C, rør honningen ud i den, og nyd den med det samme.

 

Hvis du ikke har tålmodighed til at vente med at røre honning i, eller ikke går så højt op i sundhedsegenskaberne i honningen, så blend den bare med i første omgang, og varm det hele op sammen.

 

 

 

Kokosmælken har i mange år været udskældt for sit høje indhold af mættet fedt, som

forskerne frygtede kunne forårsage åreforkalkning. Frygten har dog vist sig at være

fuldstændig ubegrundet, og i dag ved vi, at det mættede fedt i kokosmælken er af en type,

som er harmløs for kredsløbet. I velafstemte mængder, der tager hensyn til mælkens høje

kalorieindhold, må du derfor hjertens gerne anvende kokosmælk i din madlavning.

 

 

Opskriften er venligst udlånt fra Muusman, fra bogen Ingefær af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese. 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.