Bæredygtighed, Energi, Gode opskrifter, Helsemin, Overskud, Partner, Protein

Triple-kålsalat med hummus

triplecabbage_min

 

En supermættende og nærende måltidssalat med tre slags kål og hummus.

Hummus:

1 dåse kikærter
1 fed hvidløg, pillet
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk koriander
1 dl tahin
1 dl yoghurt naturel
1 citron, saften heraf
1 tsk salt

Salat:

1 lille blomkålshoved eller ½ stort
5 blade grønkål
½ spidskål

triplecabbage_min

Dræn kikærterne for vand. Stød krydderierne i en morter, og blend kikærter og krydderier sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med citronsaft og salt.

 

Del blomkålen i mindre buketter. Vask og tør grønkålen og rib den af stænglerne. Hak bladene i mindre stykker og finthak stænglerne. Snit spidskålen fint. Kom de tre slags kål i en skål. Ryst dressingen sammen og fordel over kålblandingen.

 

Snit æblet i fine både og hak mandlerne. Dræn vandet fra kikærterne. Kom æbler, mandler og kikærter i salaten. Drys med hakkede saltmandler og kom godt med koriander eller anden krydderurt over. Spis med hummus som tilbehør.

 

Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Kål af Mette Mølbak

kal_bog-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.