Til 2 personer
Ingredienser:
∙ 2 økologiske citroner
∙ 2 kyllingebrystfileter
∙ havsalt
∙ 1 kugle bøffelmozzarella, ca. 60 gram
∙ 2 store tomater, gerne bøftomater
∙ 10 cherrytomater, gule eller røde
– en lille håndfuld basilikumblade
∙ to små håndfulde rucola
∙ en lille håndfuld bredbladet persille
∙ en lille håndfuld mynteblade
Dressing:
∙ 1 spsk. fin dijonsennep
∙ 0,5 dl hvidvinseddike
∙ 2 dl ekstra jomfruolivenolie
∙ havsalt og friskkværnet sort peber
Tilberedning:
- Riv lidt af skallen fra en af citronerne til anretning.
- Pres saften fra de to citroner. Læg kyllingen i en gryde, hæld citronsaft over, og spæd til med vand, så kødet er dækket med vand. Drys let med salt. Kog kyllingekødet mørt i ca. 15 minutter.
- Læg mozzarellaen til afdrypning i en sigte.
- Gør tomater i stand, og skær dem i fine skiver.
- Skyl og slyng krydderurter og rucola rene og tørre. Skær basilikum i fine strimler. Nip de øvrige krydderurter.
- Lav dressingen – det er bedst, hvis alle ingredienser har køkkentemperatur. Pisk eddike med sennep. Pisk nu, mens olien løber i en tynd, afbrudt stråle. Pisk til dressingen er mættet med olie, smag til med salt og peber.
- Skær kyllingekødet i fine skiver.
- Anret tomater med kylling, en halv kugle mozzarella, rucola, persille, mynte og basilikum på hver tomat med kylling. Dryp med 1 spiseskefuld dressing pr. person. Top med friskkværnet sort peber og revet citronskal.
Næringsindhold pr. person:
∙ Energi: 375 kcal
∙ Protein: 35 g
∙ Fedt: 21,3 g
∙ Kulhydrat: 12,9 g
∙ Kostfibre: 3,4 g
Bogen er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Anti-inflammatorisk Kost af Martin Kreutzer og Anne Larsen