Bæredygtighed, Energi, Gode opskrifter, Overskud, Partner, Protein, Sunde fedtsyrer

Tomatsalat med mozzarella, citronpocheret kylling og mynte

mg_1_anti_frokost_06_small

Til 2 personer

Ingredienser:

∙ 2 økologiske citroner

∙ 2 kyllingebrystfileter

∙ havsalt

∙ 1 kugle bøffelmozzarella, ca. 60 gram

∙ 2 store tomater, gerne bøftomater

∙ 10 cherrytomater, gule eller røde

– en lille håndfuld basilikumblade

∙ to små håndfulde rucola

∙ en lille håndfuld bredbladet persille

∙ en lille håndfuld mynteblade

Dressing:

∙ 1 spsk. fin dijonsennep

∙ 0,5 dl hvidvinseddike

∙ 2 dl ekstra jomfruolivenolie

∙ havsalt og friskkværnet sort peber

mg_1_anti_frokost_06_small

Tilberedning:

 

  1. Riv lidt af skallen fra en af citronerne til anretning.
  2. Pres saften fra de to citroner. Læg kyllingen i en gryde, hæld citronsaft over, og spæd til med vand, så kødet er dækket med vand. Drys let med salt. Kog kyllingekødet mørt i ca. 15 minutter.
  3. Læg mozzarellaen til afdrypning i en sigte.
  4. Gør tomater i stand, og skær dem i fine skiver.
  5. Skyl og slyng krydderurter og rucola rene og tørre. Skær basilikum i fine strimler. Nip de øvrige krydderurter.
  6. Lav dressingen – det er bedst, hvis alle ingredienser har køkkentemperatur. Pisk eddike med sennep. Pisk nu, mens olien løber i en tynd, afbrudt stråle. Pisk til dressingen er mættet med olie, smag til med salt og peber.
  7. Skær kyllingekødet i fine skiver.
  8. Anret tomater med kylling, en halv kugle mozzarella, rucola, persille, mynte og basilikum på hver tomat med kylling. Dryp med 1 spiseskefuld dressing pr. person. Top med friskkværnet sort peber og revet citronskal.
Anti-inflammatorisk-kost_forside_small

Næringsindhold pr. person:

∙ Energi: 375 kcal

∙ Protein: 35 g

∙ Fedt: 21,3 g

∙ Kulhydrat: 12,9 g

∙ Kostfibre: 3,4 g

Bogen er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Anti-inflammatorisk Kost af Martin Kreutzer og Anne Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.