Gode opskrifter

Tærte med bagte rabarber

small18-t__rte-copy

Rabarber er indbegrebet af sommer, og hvem elsker ikke en god rabarbertærte? Det gør vi i hvertfald! Og derfor vil vi gerne dele denne dejlige opskrift med dig, så du kan forkæle familien eller vennerne.

 

Dej

small18-t__rte-copy-1

200 g mel

2 spsk flormelis

120 g koldt smør

3 spsk vand

 

Rabarber

280 g rabarber

Saften fra 1 appelsin

50 g rørsukker

 

Creme

1 vaniljestang

30 g sukker

2 æggeblommer

10 g majsstivelse

2 dl mælk

1 dl fløde

 

Fremgangsmåde:

Mel og flormelis blandes sammen. Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens. Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej. Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over. Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.

 

Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker. Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.

 

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukkeret. Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen. Mælken og vaniljestangen bringes i kog. Tag stangen op og kom æggeblandingen i. Varm det op og tag det af varmen, når det tykner. Sæt på køl.

 

Pisk fløde og bland det med den kolde creme. Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være. Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.

Velbekommen

Opskriften er lånt fra Muusmann fra bogen “Rabarber” af Søren Staun Petersen.

2 thoughts on “Tærte med bagte rabarber

  1. Inge Kjær siger:

    Hej, der mangler en liste med ingredienser til den del af rabarbertærten, der har med æggeblanding og fløde at gøre. Vil I tilføje den del også?
    På forhånd tak,
    Inge

  2. Helsemin siger:

    Kære Inge
    Det er vi rigtig kede af! Men du har helt ret, der manglede lidt. Det er nu tilføjet. God fornøjelse 🙂

    Helsemin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.