Bæredygtighed, Club Partner, Gode opskrifter, Helsemin, Overskud

Rosinbriocher

brioche_min

1 brød, 4-6 personer

2 timer og 45 minutter

+ 1 nat

  • 3 dl havremælk
  • 20 g gær
  • ½ dl ahornsirup
  • ½ tsk salt
  • 11 dl hvedemel
  • 200 g plantebaseret smør
  • 2 dl rosiner
  • ekstra smør til formen
  • 1 dl havremælk + 2 spsk ahornsirup til pensling
brioche2_min

Lun mælken og opløs gæren heri. Lad det stå i 5 minutter. Kom herefter ahornsirup og salt i. Lad din røremaskine køre på lav hastighed, mens du tilføjer melet lidt ad gangen. Når dejen er samlet, skal hastigheden skrues op. Lad dejen blive æltet på høj hastighed i 20 minutter, indtil den er smidig og slipper kanterne. Det er meningen, at dejen skal være forholdsvis våd. Tilføj mere væske eller mel, alt efter hvordan du oplever konsistensen. Tilføj nu smørret ca. 20 g ad gangen. Lad dejen inkorporere smørret og tilføj til allersidst rosinerne. Når rosinerne også er inkorporeret i dejen, så læg et viskestykke over den, mens den stadig ligger i skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 times tid.

brioche_min

Efter 1 time skal dejen gerne være hævet til ca. dobbelt størrelse. Bank luften ud af den ved at vende den med en dejskraber. Læg film hen over skålen og stil dejen på køl natten over. Næste morgen smører du 2 brødforme med plantebaseret smør. Tag dejen ud af køleskabet og rul boller på omkring 80 g. Læg dem ned i formene ved siden af hinanden. Læg et viskestykke over og stil dem til hævning et lunt sted i 1 time. Tænd ovnen på 180 °C varmluft. Rør 1 dl havremælk og 2 spsk ahornsirup sammen og pensl brødene hermed, når de er hævet. Kom dem i ovnen i 30 minutter. Lad dem køle af, før de serveres.

 

 

Opskriften er venligst udlånt fra Muusmann Forlag fra bogen Mit Grønne Morgenbord af Asta Just Schack

mitgronne_min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.