Forfrisk sommeren, med et glas lækker koldt rababersaft, som hele familien vil elske. Føl opskriften her på en hjemmelavet saft, og nyd den sommeren lang.
1 flaske à ca. 1 l
1 kg rabarber
1½ l vand
2 vaniljestænger
450 g
rørsukker
evt. lidt limesaft
Fremgangsmåde:
Bring vand, rabarber og vaniljestænger hurtigt i kog. Skru derefter ned for blusset og lad det simre i 10 minutter. Lad saften trække i gryden i 30 minutter.
Hæld saften gennem en si ned i en anden gryde og tilsæt sukker. Lad det koge, til sukkeret er opløst. Smag til med limesaft og evt. ekstra sukker.
Lad saften køle lidt af, inden den kommes på en skoldet flaske, der evt. er skyllet i atamon. Opbevar på køl.
Blandingsforhold 1:3, saft til vand.
Opskriften er pænt lånt af Muusmann fra bogen "Rabarber"