Ca. 25 stk.
1 ds kokosmælk
100 g rørsukker
200 g grov kokosmel, gerne økologisk
2
spsk frysetørret hindbær
½ tsk fint atlanterhavssalt
LIMEGLASUR
½ dl aquafaba (kikærtevand)
½ tsk æblecidereddike
1½ dl flormelis
1 økologisk lime, fintrevet skal
Hæld kokosmælk i en gryde, tilsæt sukker og lad blandingen koge ind til det halve ved jævn varme. Tag gryden af komfuret. Tilsæt kokosmel, hindbær og salt.
Tænd ovnen på 190 °C og beklæd en bageplade med bagepapir.
Brug to teskeer til at sætte kokosblandingen af på bagepladen i små toppe. Sæt kokostoppene i ovnen og bag dem i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Lad toppene køle af og hærde, inden du flytter dem fra bagepladen.
LIMEGLASUR
Pisk aquafaba og eddike stift med en håndmikser, ca. 3-5 minutter.
Tilsæt flormelis og pisk yderligere i 1-2 minutter. Tilsæt fintrevet limeskal og fordel glasuren over
de færdigbagte kokostoppe.
Drys evt. med lidt ekstra frysetørret hindbær på toppen og server de sprøde kokostoppe til en kop te eller kaffe. Du kan opbevare toppene i en kagedåse med låg, hvis de ikke bliver spist med det samme.
TIP
Prøv også at bage kokosmassen i en tærteform og brug den som kage- eller tærtebund.
Bogen er venligst udlånt fra Muusmann Forlag fra bogen Vegansk Gastro Yoga af Catherine Daverne