Gode opskrifter, Jul

Lækker julesalat

Design uden navn 44

En frisk salat til at bryde den tunge og fede jule mad med … selv om vegansk julemad ikke er så tung i maven.

Det er en helt enkel julesalat, der får skønne syrlige toner af citrusdressingen. Knoldsellerien får en skøn smag af rosmarinen,

og de kandiserede valnødder giver et sødt, sprødt knæk.

 

Knoldsellerisalat med granatæble, grønkål & kandiserede valnødder

 

 

4 PERSONER

1 stor knoldselleri, ca. 1½ kg – 1 cm tykke stave, 5 cm lange

1 tsk stødt rosmarin (stød tørret rosmarin i en morter eller kaffekværn)

1 spsk olivenolie

150 g grønkål – finthakket

1 granatæble – kernerne citrusdressing

Salt og peber

 

Kandiserede valnødder

75 g valnødder

3 spsk sukker

2 spsk vand

Lidt salt

 

Tænd ovnen på 200 °C. Kom knoldselleristavene på en bageplade med bagepapir, vend i rosmarin, olivenolie og drys salt over. Bag midt i ovnen i 30 minutter.

 

 

Imens laves de kandiserede valnødder. Giv sukker og vand et opkog i en lille gryde. Når det begynder at blive let gyldent, vendes valnødderne i. Sluk for varmen og lad dem køle af på et stykke bagepapir. Drys med det samme lidt salt over dem.

Massér grønkålen med citrusdressingen. Vend derefter knoldselleri og granatæble i. Smag til med salt og peber. Pynt med de kandiserede valnødder.

 

 

Citrusdressing

1 dl citronsaft

4 spsk olivenolie

1-2 spsk ahornsirup

½ tsk salt

 

Pisk dressingen sammen i en skål. Smag til med salt og sirup.

Find flere opskrifter for veganere i bogen “VEGANSK til højtider og fest” Som kan købes lige her hos Muusmann.

Related Posts

Skriv et svar