Gode opskrifter

Havregrynskugler og julesalat med nye toner

download

Havregrynskugler

Der er klassikere i julen, der altid helst skal have en plads i julehyggen; Brunkager, pebernødder, vanillekranse, klejner og som her: Havregrynskugler. Men ikke den gammeldags smørfyldte slags, i år skal det være anderledes! Så her er et bud på havregrynskugler, der er lavet på lutter gode sager, og som stadig smager skønt og lige som de skal.

         

Opskrift:

Ca. 20 stk

 

55 g mandler

65 g havregryn

80 g dadler, udstenet vægt (brug gerne de bløde man køber i papæske)

1/2 tsk havsalt

2 spsk usødet kakao

2 spsk kokosolie

1/4 dl koldt vand

Finvalsede havregryn til rulning

 

 

Fremgangsmåde:

 

Kom mandler og havregryn i en minihakker og blend til en rimeligt fin masse.

 

Tilsæt de øvrige ingredienser og kør massen grundigt sammen i minihakkeren.

 

Form 20 kugler af af massen og rul kuglerne i havregryn.

 

Velbekomme.

 

(Havregrynskuglerne opbevares i tætsluttende beholder i køleskab,

men tag gerne havregrynskuglerne ud lidt før, de skal spises,

da de har allerbedst smag og konsistens, når de ikke er helt kolde.)

 

 

Julesalat med nye toner

Julen er fyldt af mad. God mad. Og masser af mad. Det er hyggeligt – og til tider også lige lovligt mættende. Så hvad gør man,

hvis man gerne have noget mad,der smager af jul, ikke ligger tungt i maven, er kød-frit og som bidrager med

både næring og mæthed til krop og sanser? Man kunne lave denne sprøde og smagfulde salat, som indeholder julede elementer som

rødkål, tranebær og kanel samt nye toner af linser, garam masala og spidskommen.

 

 

Opskrift 

3 personer som hovedmåltid
(serveres med godt fuldkornsbrød til)

 

200 g rødkål
1 dl sorte linser (ukogt vægt)
2 appelsiner
1 stængel bladselleri
1/2 rødløg
Valnødder i ønsket mængde
2 gode spsk tyttebærsyltetøj
1 god tsk stødt kanel
1 god tsk garam masala
1/4 tsk spidskommen
1/2 tsk salt
Peber

 

Fremgangsmåde:

Skyl linserne grundigt og kog dem herefter i rigeligt vand med 1/4 tsk salt i 20-25 minutter. Smag på linserne efter 20 minutter for at finde ud af, om de er møre.

 

Når linserne er færdigkogt, afkøles de helt (for hurtigt at gøre dette kan linserne overhældes med koldt vand), inden de blandes i salaten.

 

Bland tyttebærsyltetøj med kanel, garam masala, spidskommen, salt og peber. Smag til.

 

Rødkålen snittes i helt tynde strimler.

 

Appelsinerne skæres i fileter eller tynde både/mindre stykker.

 

Bladselleri skæres i stykker af ønsket tykkelse.

 

Rødløget snittes i tynde strimler.

 

Valnødderne hakkes groft.

 

Bland alle salatens elementer grundigt.

 

Server med godt fuldkornsbrød til.

 

Velbekomme.

 

 

 

 

Find mere inspiration fra Pernille Rosenkilde, på hendes Instagram og blog 

 

 

Deltag i vores store adventskonkurrence på facebook

Hver søndag i advent har vi en ny konkurrence på facebook, som du kan deltage i og du kan desuden dagligt deltage i vores julekalender konkurrence om produkter til din sunde og naturlige livsstil.

Denne søndag kan du vinde en gavekurv fyldt med et sundt mix af grønne og vegetariske produkter til en samlet værdi af 326 Kr.

 

Pakken indeholder:

  • Cosmoveda kokosmel
  • Nutiva kokosolie
  • Rawpowder kakaopulver
  • The Raw Chocolate Company Raw Cacao Nibs

1_advent

Skriv et svar