Gode opskrifter

Deviled kartofler





På påskebordet i USA kan man tit støde på Deviled Eggs, som er hårdkogte æg med et cremet fyld lavet

på æggeblommerne. Det er en ret sjov og lækker idé, men stedet for æggene, får du her en lidt anderleds version af kartofler der er lavet af sprøde kartoffelskaller fyldt med et gyldent, cremet fyld bestående af kartoffelmos og cashewnødder. Det er en forret eller snack, der hurtigt forsvinder fra bordet – så skynd dig at tage en på tallerkenen!

 

10 STK.

5 mellemstore kartofler – prikket med en gaffel

½ dl mandelmælk

75 g cashewnødder – iblødsat i 1 time

1½ dl vand

1 tsk grøntsagsbouillonpulver

½ tsk gurkemeje

Saft af ½ citron

Salt og peber

Olivenolie – til pensling

Dild

 

Tænd ovnen på 200 °C. Pak kartoflerne ind i sølvpapir og kom dem på en bageplade. Bag midt i ovnen

i 1 time. Lad kartoflerne køle af, indtil de kan håndteres. Skrab kartoffelkødet ud, indtil der er omkring ½ cm

kartoffelkød tilbage i skallen. Mos kartoffelkødet med mandelmælken og stil det til side.

 

Blend cashewnødder, vand, grøntsagsbouillonpulver og gurkemeje i en blender, til det er cremet. Rør blandingen

sammen med kartoffelmosen. Smag til med citronsaft, salt og peber og stil på køl i 30 minutter i en sprøjtepose, eventuelt med en tylle i.

 

Skru ovnen op til 220 °C og sæt på grillfunktion. Pensl de udhulede kartofler med olivenolie, sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til kartoflerne er sprøde og gyldne.

 

Lad kartoffelskallerne køle lidt af, så de blot er lune, og sprøjt derefter kartoffelcremen i. Pynt med dild.

Velbekommen!

 

Opskriften er lånt af bogen ” Vegansk til højtider og fest” fra Mussmann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.