Gode opskrifter

Chiagrød med cashewnøddemælk og hindbærkompot

asven-481470-unsplash

Opskrift

 

 1 portion

  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl cashewnøddemælk,
  • 1 knsp vaniljepulver

 

Topping – Hindbærkompot:

Rør chiafrø, nøddemælk og vaniljepulver sammen i et glas med låg, og lad det stå i ca. 15 minutter på køkkenbordet.
Rør det godt igennem igen, og stil på køl i min. 1 time eller natten over.
Når chiagrøden er klar, toppes den med hindbærkompot eller mysli.

  • Ca. 2 dl
  • 250 g hindbær
  • 2 spsk dadelpuré
  • Saften fra 1/2 citron, ca. 1 spsk
  • 1 knsp vaniljepulver

 

 

 

Hvis du bruger frosne hindbær, så overhæld dem med kogende vand i en si for at tø dem op. Put hindbærrene i en gryde og mos dem med en gaffel. Tilføj resten af ingredienserne, og lad det koge op og derefter simre ved lav varme i ca. 10 minutter under omrøring.
Tag gryden af varmen og lad kompotten køle af, inden den hældes på et skoldet og tætsluttende glas.

Den kan holde sig et par uger i køleskabet.

 

 

 

 

Servering

Kom en god skefuld hindbær kompot på din chiafrø lige før servering.

Tip: lav rigeligt med kompot og stil den i køleskabet, så har du til en hel uge. Du kan f.eks også bruge kompotten til pandekager, eller yoghurt.

 

Variation

Skift bærrene ud med fx brombær, rabarber, mango eller hyben. Du kan også blande forskellige bær og frugter med hinanden. Fremgangsmåden vil variere lidt, alt efter hvilken råvare du bruger, men det vigtigste
er, at du lader bær eller frugter (evt. med lidt vand) simre, til de er møre, og til sidst smager blandingen til med dadelpuré, sirup, citronsaft og/eller krydderier.

 

 

Velbekommen 😍💚

 

Opskriften er lånt af Muusmann “Det plantebaserede basis køkken”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.