Basisvarer, Club Partner, Energi, Gode opskrifter, Helsemin, Overskud

BROCCOLIPIZZA

pizza_min
45 MINUTTER | 2 PORTIONER

 

  • 350 g broccoli
  • 20 g kokosfibermel – alternativt mandelmel eller andet mel
  • 2 store æg
  • 1 tsk salt, gerne himalayasalt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 håndfuld krydderurter, fx persille, basilikum eller estragon
  • 1½ tsk matcha
  • 2 mozzarella eller 150 g halvfast gedeost, fx gedegouda

 

Fyld:
  • 1 stort bundt grønne asparges, ca. 250 g renset vægt
  • 1 bakke små tomater, ca. 200 g
  • 1 håndfuld babyspinat
pizza_min

 

Kør renset broccoli på foodprocessoren – helst på pulsefunktion – til det er findelt. Det må endelig ikke få for meget, det skal bare have konsistens som fine løse riskorn.

Bland det med mel, æg, salt og et par kværn peber. Skyl og slyng krydderurterne og finthak dem. Bland dem i broccoliblandingen sammen med sigtet matcha.

Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk den godt flad og bag den i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20 minutter. Skær mozzarella i skiver og lad den afdryppe i en sigte. Kom mozzarella på pizzaen og bag den færdig i ca. 15 minutter.

Rengør asparges og tomater, skyl og slyng spinaten. Bræk de træede ender af aspargesene, skær dem i stykker på skrå og skær tomater i halve. Hvis du ønsker det, kan du evt. lynstege asparges og tomater med lidt hvidløg i 1 spsk ekstra jomfruolivenolie, før de lægges på bunden.

Fordel grøntsagerne på den færdigbagte pizza, drys evt. med lidt salt og server.

 

Opskriften har vi lånt hos Muusmann Forlag fra bogen Sund med Matcha i Maden af Sandra Pugliese og Sara Speyer.

Matcha-i-maden_forside_min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.