
Chiafrø stammer fra sydamaerika, hvor man har spist dem i mange årtier, mens de først kom til Danmark i 2013, og ligesiden har været meget populære. De små sorte frø har nemlig rigtig mange gode egenskaber for vores krop, og så er de lette at anvende til rigtig mange ting. Chiafrø bliver kategoriseret som superfood, pga. af deres høje indhold af Omega-3 fedtsyrer, protein og fibre.
Omega 3 fedtsyrene er gode for hjerte, hjernen og synet. Hvis ikke man spiser utrolig meget fisk i løbet af ugen, eller kosttilskud som fiskeolie, kan det være næsten umuligt at optage den rette mængde omega-3 som kroppen har brug for. Derfor kan Chiafrø være meget gavnlige for mange mennekser. ALA som er omega-3 fedtsyrerne, kan kroppen ikke selv danne, men skal indtages via. vores kost eller kosttilskud som fiskeolie.

Læs vores tidligere
blogindlæg på chia grød, som er en nem, sund og lækker morgenmad, så du får en god start på dagen.
Frøene kan du købe hos Helsemin i vores butikker, eller lige
her.
OBS: Fødevarestyrelsens maksimale anbefaling pr. dag er at man ikke spiser mere end 15 g. Chiafrø, svarende til 3 spsk.