Fødselsdagskage
Ingen fødselsdag uden kage! Hos Helsemin har vi et stort udvalg af produkter til bagning. Om du er til glutenfri, Raw, uden sukker eller bare noget godt, så finder du masser af gode varer.
Brownie med sorte bønner, valnødder og nutella-topping
Det skal du bruge:
1 kage/ca. 15 stykker- 2 dl sorte bønner (kogte), ca. 150 g
- 50 g mørk chokolade, min. 70 %
- 1 dl dadelpuré
- 1 dl fuldkornsspelt- mel, ca. 50 g
- 1⁄2 dl kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl cashewnødde-mælk
- 1 dl valnødder ca. 50 g
Topping
Nutella evt. hakkede valnødder- OBS! Bønnerne skal udblødes i 10- 12 timer og koges i 45- 60 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Blend alle ingredienserne (undtagen valnødder) i en foodprocessor i et par minutter. Hak valnødderne og rør dem i dejen.
- Hæld dejen i en form eller et ovnfast fad, evt. med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter. Tjek, om brownien er færdig, ved at stikke en kødnål ned i midten af kagen. Hvis dejen stadig hænger ved, skal den have lidt længere tid.
- Når brownien er færdig, tager du den ud af ovnen og lader den køle en smule af.
- Brownien kan sagtens gemmes på køl. Den bliver mere kompakt, når den er kold, men smager absolut lige så godt.Den kan holde sig ca. 1 uges tid på køl.
Servering
Smør brownien med et tykt lag nutella på toppen og drys evt. med hakkede valnødder. Den smager også godt med en klat planteyoghurt.