Gode opskrifter, Jul, Overskud, sund bagning, Uncategorized

Æbleskiver med æbletern

bleskiver

 

Æbleskiver med syltetøj og flormelis er et must i løbet af julemåneden. Og her er opskriften på de bedste æbleskiver med æbletern vendt i kanel. Det lille stykke æble i midten af æbleskiven er vidunderligt – og det gør det jo til ægte æbleskiver! Du behøver faktisk ikke engang syltetøj og flormelis til disse søde lækkerbiskener. Men en klat solbærsyltetøj er nu ret godt …

Vegansk-til-højtider-og-fest-forside

Ingredienser:

28 STK.

160 g hvedemel

4 tsk sukker

½ tsk salt

½ tsk vaniljesukker

150 g naturel sojayoghurt

1 ½ dl neutral sojamælk

90 g plantesmør – smeltet, lun

1 ¼ tsk bagepulver

palmin eller kokosolie – til stegning

Fyld

1 stort æble – små tern

1 tsk kanel

bleskiver

Fremgangsmåde:

Bland æbletern og kanel sammen. Stil til side.

Pisk alle ingredienserne til æbleskiverne sammen. Varm æbleskivepanden op med en lille klat palmin eller kokosolie i hvert hul. Kom 1 spsk af dejen i hvert hul og pres et æbletern ned i hver æbleskive.

Vend æbleskiverne med en lille teske eller kniv, når siderne begynder at blive gyldne. Steg videre, til æbleskiverne er gyldne, gerne med nogle mørkebrune pletter. Læg de stegte æbleskiver på en tallerken med køkkenrulle. Fortsæt med den resterende dej og æbletern.

Så kan de bedste æbleskiver guffes!

Opskriften er venligst udlånt af Muusmann Forlag fra bogen Vegansk til højtider og fest af Ditte Gad Olsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.