Havtornmarmelade er perfekt til august. Du ser ofte mange buske med havtorn på stranden som er lige til at plukke og som du eks. kan bruge til hjemmeavet marmelade. Vi giver dig her en nem opskrift på den dejligste havtorn marmelade.
Det skal du bruge til ca. 1 kg. marmelade:
2 usprøjtede citroner
1 kg havtorn
2 dl vand
700 g sukker
1½ tsk rød melatin
Riv skallen af citronerne og pres saften ud af dem. Kom havtornen i en gryde sammen med citronsaft og vand. Kog det op og lad det simre i 5 minutter. Blend det hele, så kernerne bliver knust. Sigt det over i gryden igen. Brug en fin sigte og kassér det, der bliver tilbage i sigten. Tilsæt sukkeret på nær 2 spiseskefulde. Bring gryden i kog igen og lad den simre i 10-15 minutter, mens urenhederne skummes væk. Rør det sidste sukker med melatin og drys det i marmeladen sammen med citronskallen. Rør jævnligt i marmeladen og lad den simre i et par minutter, inden den hældes på skoldede glas. Lad dem stå et øjeblik, inden lågene sættes på.
Velbekommen
Find mange andre lækre opskrifter med Havtorn fra bogen "
Havtorn" som kan købes lige
her Opskriften er lånt af Muusmann